Pisarat XV - Rumat

Joensuun ylioppilasteatteri 12.01.2018 - 26.01.2018, Näytelmä

Jälleen Pisaroi!

Joensuun Ylioppilasteatteri avaa kevätkauden perinteikkäästi Pisarat-lyhytnäytelmäkokonaisudella. Viidennentoista Pisaroiden aiheeksi valiutui tänä vuonna ruma, josta saa niin huumorintäyteistä, kuin vakavampaakin teatteria. Pisarat XV koostuu kahdeksasta lyhytnäytelmästä, jotka lähestyvät aihetta omista erilaisista näkökulmistaan. Rooleissa nähdään vanhojen konkarien lisäksi paljon uunituoreita ylioppilasteatterilaisia niin näytelmien käsikirjoittajina ja ohjaajina kuin lavalla näyttelijöinä.

Näytelmien esittelyä:

Sokkotreffit

Mitä tapahtuu, kun tavallinen kuolevainen, puhdas pulmunen, päätyy sokkotreffeille seitsemän kuolemansynnin kanssa? Voiko ilta päättyä hyvin vai onko treffit tuomittu epäonnistumaan jo etukäteen?

Nyktofobia

Olet matkalla pimeyteen. Mikä valaisee sinun tietäsi? Miksi pidät lyhtyä mukanasi? Miltä se sinua suojelee? Mikä pimeässä odottaa? Onko meillä kaikilla vikaa päässä? Sammuta valot ja katso.

Henki ja nuori

Mitä jos taikuutta olisikin olemassa, tai eläisit maailmassa, jossa kauneusihanteet eivät vastaakkaan meidän ihanteitamme? Olisiko sellainen ratkaisu elämäänsä tyytymättömälle teinille?

Perintönä kuolema osa 2

Viisi nuorta lenkkeilemässä pururadalla. Mikä voisikaan mennä pieleen, kun vuosikymmenten takainen kirous nostaa päätään. Onko metsässä kenttää? Onko kukaan turvassa? Miten käy turskan?

Ihmissipuli

Mikä on ihmisen olemisen tarkoitus? Tämä näytelmä antaa tähän yksinkertaiseen kysymykseen yhtä yksinkertaisen vastauksen. Ihmissipuli poraa ylimielisellä otteella läpi ihmisen syvimmän olemuksen ja haukkuu katsojan pataluhaksi ilman sen pätevämpiä perusteluja. Tule ja loukkaannu!

Iltahartaus

Omaelämänkerrallinen lyhytnäytelmä, joka kertoo matkasta herätysliikkeestä omaan liikkeeseen. Millaista on vanhoillislestadiolainen puhe ja miten se suhtautuu ihmiseen, joka etsii omia askeleitaan. Mustavalkoisista ääriliikkeistä on lyhyt ja toisinaan kipeää tekevä tie elämän sävyihin.

Mors Voluntaria Dulcis

Kun vanhemmat menettävät rakkaan lapsensa, on luonnollista etsiä joku syyllinen. Miten vanhempien valinta vaikuttaa heidän elämäänsä? Tai erään toisen elämään…

Kähinää krouvissa

Rytmihäiriön samannimisen kappaleen tarina ja hahmot heräävät henkiin, kun sukellamme gambinan punaiseen sielunmaisemaan. Se on kertomus koruttomuudesta ja omantunnon puuttumisesta, eikä se jätä ketään kylmäksi. Paitsi ehkä jonkun tarinan hahmoista.

Tekijät

Esitysajat

12.1.2018 klo 19

13.1.2018 klo 14

17.-19.1.2018 klo 19

24.-26.1.2018 klo 19

Esitys kestää noin 2 tuntia, sisältää väliajan.

Liput: 12€ (ei alennuksia), 10€ (opiskelija, varusmies, eläkeläinen, muu alennus), 8€ (ISYY-opiskelijat)

Varaukset sähköpostilla osoitteeseen tuotanto.joyt@gmail.com tai soittamalla numeroon 0504960309

Kaikki muut asiat, kysymykset ja tiedustelut osoitteeseen tiedotus.joyt@gmail.com